Fotó: Pénzes Kristóf

Az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum 2019. július 5-én tartja legújabb bemutatóját: Dan Gordon csípős humorú családi drámáját, a Becéző szavakat, melyet a Szentendrei Teátrumban a Jászai Mari-díjas színész, rendező Kocsis Gergely állít színpadra. Az öt Oscar-díjas film színpadi változatának főszerepében Hernádi Judit lesz látható, partnerei pedig Péter Kata, Gyabronka József, Horváth Illés és Cseh Judit lesznek. Az előadás szeptembertől a Belvárosi Színházban is bemutatásra kerül.

Vannak strapás anyák. Sziporkázóak, szórakoztatóak, de a legrosszabbkor szólnak, tapintatlanok és mindig hibátlanul szúrják be a legbrutálisabb megjegyzést. Ha nem a mi bőrünkre menne, boldogan élveznénk imádnivaló humorukat. Na, Aurora ilyen. Pedig mindig a legjobbat akarja, az egész életét parkolópályára állítja, hogy végre gatyába rázza a lányáét – aki mellesleg férjes asszony, és gyerekei vannak. Mert ő megmondta előre… A rendkívül szórakoztató, mégis mély érzelmi húrokat megpendítő történet mindenekfelett arról szól, hogy sohasem késő az őszinteség.

„Amikor először olvastam a darabot, akkor már tudtam, hogy kik fogják játszani, az ő hangjukon szólalt meg bennem a szöveg. Valamiféle különleges derű szövi át az egész történetet, én ezt szeretem a legjobban benne. A próbák alatt az lesz a célom, hogy megtaláljuk, hogy egy ilyen szívszorító tragédiát, hogy lehet ezzel a derűvel, a legemberibb módon feldolgozni. Szakmai kihívásnak érzem azt, hogy ezt képes vagyok-e ízlésesen levezényelni.” – mondta Kocsis Gergely a Becéző szavak olvasópróbáján.

Szereposztás:

Aurora: Hernádi Judit
Emma: Péter Kata
Garrett: Gyabronka József
Flap: Horváth Illés
Doctor Maise / Doris / Patsy: Cseh Judit

Díszlet: Kálmán Eszter
Jelmez: Kiss Julcsi
Dramaturg, fordító: Zöldi Gergely
Rendező: Kocsis Gergely

Producer: Orlai Tibor

Előadások időpontjai a Szentendrei Teátrumban: 2019. július 5., 6., 11., 12., 13.
Előadások időpontjai a Belvárosi Színházban: 2019. szeptember 12., 13., 14.