Kép forrása: Gödöllői Királyi Kastély

Bach egyik ritkán játszott világi kantátátájának színpadi változata, Vivaldi a-moll kettősversenye Szentpáli Roland és Lukács Gergely tubaművészek előadásában, a Négy évszak eddig talán ismeretlen titkai, valamint a Swing à la Django zenekar és a Talamba Ütőegyüttes koncertje Sárik Péter közreműködésével augusztus 24-én és 25-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A Barokk Randevú a hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges komolyzenei koncertsorozat, amit a szervezők és a fellépő művészek barokk zene iránti szeretete hívott életre, és ahol a korabeli társasági élet hangulatát idézik fel. A fesztivál célja, hogy minőségi klasszikus zenei élményt nyújtson látogatóinak főúri módon berendezett helyszíneken, igényesen összeállított barokk zenei programmal. Az esemény augusztus 24-én Szentpáli Roland szólókoncertjével kezdődik.

A zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb műve Vivaldi Négy évszak című alkotása. A Megérthető zene című sorozat gödöllői állomásán Hollerung Gábor a műben keveredő három művészet – az irodalom, a képzőművészet és zene – felöl tárja fel a zenemű titkait.

Az első nap Bach egy kevéssé ismert világi kantátájának színpadi bemutatójával zárul Dénes Viktor rendezésében, a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével. A Phoebus és Pán párviadala, Bach azon kantátája, melynek játékos mitológiai történetében két Isten verseng. Phoebus (Apollón) és Pán is azt állítja, hogy az ő dala szebb. A történet mögött a hozzá nem értés, a kóklerség elleni felháborodás, tiltakozás húzódik meg.

A Barokk Randevú második napján ismertebb barokk művek témái a jazz, a swing, a bossa nova és a bolero műfajában kalandozva csendülnek fel a Swing á la Django és a Talamba Ütőegyüttes nagykoncertjén. A felejthetetlen zenei élményt és a tökéletes nyár esti kikapcsolódást a műfaji sokszínűség mellett a zenészek virtuóz játéka, valamint a Gödöllői Királyi Kastély varázslatos hangulata is garantálja. Idén az est sztárvendége a hazai jazz szcéna egyik kiválósága, Sárik Péter zongoraművész lesz.

További információ, jegyek: http://heurekamusic.com/barokk-randevu
Facebook: https://www.facebook.com/festivaldemusique/