Idén negyedik alkalommal kapott meghívást Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész Moszkvába a Csajkovszkij Konzervatóriumba, amely a művészek egyik legkedvesebb koncerthelyszíne. Balázs János május 14-én a Ksenia Zharko által vezetett Moscow Women Symphonic Orchestra meghívásának tesz eleget. Műsoron Chopin Andante Spianato és Nagy polonéz című műve, valamint Liszt magyar fantáziája és Esz-dúr zongoraversenye szerepel. Az esemény szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

A hangversenytermek fellegvárának tartott intézmény nagy történelmi múlttal rendelkezik. Oroszország második legrégebbi konzervatóriuma, melyet 1866-ban alapítottak. Azóta számos, a világ élvonalába tartozó művész nevelkedett az intézmény falai között, mint Vlagyimir Ashkenazy, Boris Berezovszkij, Grigory Sokolov vagy Evgeny Koroliov.

Olyan nagyságok adtak itt rendszeresen hangversenyeket, mint Vladimir Horowitz, Yehudi Menuhin vagy Sviatoslav Richter.

A Liszt-díjas Érdemes Művész ezután Bukarestbe utazik, majd a Budapesti Vigadóban ad szólóestet Liszt Ferenc és Dubrovay László műveiből. Ezt követően Izraelben turnézik, ahol a Magyar Évad keretein belül a Győri Balett Társulatával adják elő a “PianoPlays” elnevezésű Budapesten és Győrben már nagy sikerrel bemutatott előadásukat.