2020. március 16-22. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésének évfordulójának alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Hét nap, amikor Budapesten és városok tucatjaiban, határainkon belül és kívül, a kultúra Bach zenéjével szólít meg tízezreket, úgy a hangversenytermekben, mint a templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és köztereken.

Idén az eddigit is felülmúló, még nagyobb léptékű programsorozatként, immár a Kárpát-medence több mint 100 településén találkozhat a több tízezres közönség a fellépő kiváló művészekkel, akik a zenetörténet óriásának évszázadról évszázadra, évről évre egyre népszerűbb műveit szólaltatják meg. A zeneművészet magasan jegyzett szólistáihoz, zenekaraihoz és kórusaihoz hasonlóképpen, egyaránt szívesen vállalnak szerepet Bach muzsikáját megszólaltató további zenészek, templomi kórusok és zeneoktatási intézmények hallgatói, tanulói is. Az ingyenes programokon részt vevő közönségnek pedig lehetőség biztosított arra, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítványt támogathassák egy hiánypótló, mobil lélegeztetőgép beszerzésében.

A fesztivál eseményei között különleges koncertek, gyermek- és családi programok, összművészeti előadások, valamint sporttal és tudományos területekkel összekapcsolt programok is megtalálhatók. 2019-ben mesterkurzus segítette a fiatalok zenei továbbfejlődését, idén akik kedvet éreznek hozzá, azok már versenyen is bemutathatják megszerzett tudásukat és a bachi muzsikához való kapcsolódásukat.

További információ: https://bachmindenkinek.hu