2019. november 30-án a Corinthia Hotel ad otthon az idén immár 16. alkalommal megrendezésre kerülő Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválnak. A csodálatos helyszínen testet, lelket melegítő magyar borokat és ízletes sajtokat kóstolhatnak az érdeklődök. A rendezvény meghatározó programmá vált a szakmai borszakértők és borszerető közönség körében. A kiváló szervezőknek Büss Zsuzsának és Ferenc Vilmosnak köszönhetően, az elmúlt évek alatt sok sajt és bortermelő részére sikerült kikövezni az utat a siker felé. A jó borok mellett karácsony közeledtével az ünnep igazán akkor szép, ha adni is tudunk, ezért minden évben valamilyen nemes cél érdekében jótékonykodnak a szervezők, s ez a példaértékű összefogás az idén ismét Böjte Csaba gyermekei részére jött létre.

A idei fesztivál díszvendégei az Egri Borvidék, Bács-Kiskun Megye, Mátrai Borászok Egyesülete és az elmúlt tizenöt év Magyarország Legjobb Újborainak nyertesei. A rendezvény délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit. 11 órakor ünnepélyes fesztiválmegnyitó keretében megismerhetjük az év díjazottjait, ezután Azurák Mihály költő verseiből szemezget, majd ezt követi az IN VINO a három tenor műsora.

A gasztronómia szerelmesei a sajtokon kívül megismerhetik Tóth Norbertet, azt a dunaföldvári cukrászt, akinek Boldogasszony csipkéje nevet viselő tortája 2019-ben megnyerte a „Magyarország Tortája” verseny. Akik pedig szeretnénk csatlakozni „A minőségi kávéfogyasztás közösségéhez”, azokat szeretettel várja a szekszárdi Tóth Sándor Kávé Háza 1927, amely jelenleg az egyetlen olyan Magyarországon működő kávéház, amelyet a Speciality Coffee Association of Europe (SCAE. Speciális Kávék Európai Szövetsége) által minősített szakmai stáb irányít.

Horváth Erika