Az élőzenei koncerteknek rendszeresen otthon adó Sgt. Pepper’s Cafe & Bar Budapestben lezajlott John Lennon, Paul McCartney és George Harrison első zenekara, a The Quarrymen első hazai koncertjéről szóló sajtótájékoztató. Az eseményt a 2019. május 12-én Egerben szintén fellépő The BlackBirds nyitotta meg egy Beatles dallal, ezt követően Peterdi Gábor, az Egri Road Beatles Múzeum egyik tulajdonosa elmondta, a múzeum negyedik születésnapját ünneplő hétvége fő attrakciójaként érkeznek a gombafejekkel anno együtt zenélő, máig aktív banda tagjai, hogy felidézzék a legendás zenekar tagjaival töltött közös időket.

JOHN LENNON első zenekarának tagjai május 12-én látogatást tesznek a negyedik születésnapját ünneplő Egri Road Beatles Múzeumban, ahol előbb elhelyezik Lennon eredeti aláírásával ellátott portréját, majd 16 órától – mivel mindannyian aktív zenészek – élő rock n’ roll koncerttel és beszélgetéssel emlékeznek barátaikra az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán.

Colin Hanton, Len Garry és Rod Davis az ötvenes évek végén John Lennon ötletére alakította meg a zenekart, amit iskolájuk, a Quarry Bank High School után nemes egyszerűséggel The Quarrymennek neveztek el. 1957 nyarán mindhárman játszottak azon a koncerten, melynek szünetében egy közös barátjuk bemutatta egymásnak a huszadik század legnagyobb szerzőpárosának tagjait, John Lennont és Paul McCartneyt. Erről a napról, személyes élményeikről, az első dalokról, az ötvenes évek dalairól mesélnek majd azon szerencséseknek, akik bejutnak az igazi kuriózumnak számító eseményre.

A negyedik szereplő Chas Newby basszusgitáros, az 1960 decemberében Hamburgból hazatérő The Beatles tagjaként lépett fel több alkalommal, de végül John Lennon kérését elutasítva inkább egyetemi tanulmányait folytatta. Így vette kézbe a hangszert végül McCartney, a többi pedig már történelem.

A legendás formáció most először jár a Kelet-Közép Európai régióban, idézi fel nekünk a Beatles kezdeti éveit és játszik olyan dalokat, melyeket John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Pete Best mellett közösen játszottak a liverpooli színpadokon.

A rocktörténelmi este második felében színpadra lép hazánk legjobb és leghitelesebb Beatles tribute zenekara, az idén 15 éves The BlackBirds, akik a gombafejűek legnagyobb korai dalainak megszólaltatásával repítenek vissza mindenkit a csodálatos hatvanas évekbe.

VIP jegyek március 15-től korlátozott számban válthatók az Egri Road Beatles Múzeumban. További jegyek a Gárdonyi Géza színház online jegyrendszerén (https://bit.ly/2FlB41S) keresztül, illetve személyesen a színház szervezőirodájában (Eger, Széchenyi u. 5.)  vásárolhatók.

Az egész hétvégén ünneplő Egri Road Beatles Múzeum szombaton további programokat is tart a Hotel Korona Eger termeiben, melyekre lengyel, ukrán és több más nemzet képviselője is bejelentkezett már. Az eseményről a múzeum honlapján (beatlesmuzeum.hu) érdemes tájékozódni.