Amazonok – Három év múlva – bemutató a Rózsavölgyi Szalonban

Kép forrása: Rózsavölgyi Szalon

A Rózsavölgyi Szalon 2018. december 13-án mutatatta be Szarka János rendezésében Jean-Marie Chevret: Amazonok – Három év múlva című művét.

Az Amazonok című darabnak – amely három éve megy nagy sikerrel a Rózsavölgyi Szalonban – megszületett a folytatása, s az új történetben eltelt három év az „amazonok” életében. Ők hárman: Martine, a negyven körüli háziasszony, akit a férje elhagyott egy huszonéves szőkeségért, de ma már boldogan él argentin szerelmével, Pablóval, főz, mos, vasal, hagyja, hogy Pablo dédelgesse. A bolondos Annie időközben férjhez ment egy idős milliomoshoz, aki tényleg önmagáért szerette őt, de a férfi hamar meghalt, ugyanakkor rengeteg pénzt hagyott Annie-ra, ő meg bolondosabb és tisztánlátóbb is, mint valaha – s az egyik furcsa holmit vásárolja a másik után. Guillaume és Loïc továbbra is bérlik Martine hatalmas párizsi lakásának – afféle női kommuna ez – felső szintjét, és tökéletesen boldogok. Micky pedig, a könyörtelen üzletasszony, aki elriasztja magától a férfiakat… De tényleg: hova tűnt Micky? Miért nem érik el őt soha? Miért kerüli őket? És egyáltalán, valóban olyan tökéletes minden? Az Amazonok folytatása is tele fordulattal, meglepetéssel addig, amire a néző választ kap a kérdésekre. 

Az Amazonok ősbemutatója 2003-ban volt Párizsban; a produkció több mint 750 előadást élt meg. A hatalmas siker ösztönözte Chevret, hogy 2007-ben megírja a darab folytatását is. 

Szereplők

Martine: Náray Erika
Annie: Györgyi Anna
Micky: Auksz Éva
Guillaume: Ozsgyáni Mihály
Loïc: Héricz Patrik
Pablo: Sztarenki Pál

Fordította: Tótfalusi Ágnes
Díszlettervező: Enyvvári Péter

Rendező: Szarka János

Az előadás Jean-Marie Chevret engedélyével jött létre. Magyarországi jogok: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség.