A héten került a magyar mozikba Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, a Máté Gábor, Schell Judit, Major Erik és Bognár Lulu főszereplésével készült Szép csendben. A filmet az első hétvégén 4091 néző látta. A filmhez készült egy beszélgetés, amelyben egy „alternatív osztályfőnöki óra” segédanyagaként Reményiné Csekeő Borbála pszichológus, Tamási Erzsébet kriminológus, és Táler Orsolya pszichológus beszélget a film kapcsán felmerülő témákról.

Az alternatív osztályfőnöki óra videó szakértői többek között olyan kérdésekre keresik a választ, mint „Hogyan tudunk figyelni a határokra egy tanár–diák kapcsolatban?”, „Miért közeledik egy tanár a diákjához?”, „Melyik félnek mi lehet a célja egy ilyen kapcsolattal?”.

A résztvevők közül Tamási Erzsébet kriminológus a film szakmai tanácsadója, a terület szakértője; Reményiné Csekeő Borbála és Táler Orsolya pszichológusok pedig a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványon belül napi szinten találkoznak a filmben felmerülő esetekkel, és foglalkoznak érintett tinédzserekkel. A rögzített beszélgetés célja, hogy segítse azon pedagógusok munkáját, akik iskolai keretek között foglalkoznak a filmmel, egyúttal szakmailag és mégis közérthetően tárgyalnak fajsúlyos témákat.

A videó itt tekinthető meg:

Szép csendben c. film kapcsán több neves művész, közéleti személyiség is megszólalt, és benyomásairól beszélt a film és a benne felmerülő témák kapcsán.

A legújabb videónkban Mácsai Pál színész, rendező szólalt meg a film kapcsán:

Az elkövetkező napokban, egy új vírusvideóban Trokán Nóra színésznő is elmondja gondolatait.

A filmet olyan szakmai szervezetek hitelesítik és ajánlják, mint a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A Szép csendben kapcsán Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértővel egy rövid videó is készült: 

Hasonlóan elismerően beszél a Szép csendben hitelességéről a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála pszichológus: 

Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz a Szép csendben c. film nemzetközi premierje. Nagy Zoltán első mozifilmje november második felében Tallinnban, mintegy 250 mozgóképet felvonultató nagyszabású nemzetközi seregszemlén vesz részt. A „Fekete éjszakák” címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által „A-kategóriával” minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt. A november 22-i premieren Nagy Zoltán rendező, valamint Osváth Gábor és Dreissiger László producerek személyesen mutatják be a filmet a rangos fesztiválközönségének.

A film története szerint a 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 60 éves karmesterük “bizalmas” viszonyt próbál építeni az egyik 14 éves csellista lánnyal. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállott nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.