Al Di Meola a Kodály Központban!

2015-ös, telt házas koncertje után ismét visszatér a pécsi Kodály Központba Al Di Meola! A művészt élő legendaként tartják számon, és többször választották meg a világ legjobb gitárosának. A Grammy-díjas zenész március 15-én varázsolja el a közönséget Pécsett.

Az Di Meola ez elmúlt évtizedekben szinte az összes létező fontos díjat begyűjtötte, amit egy gitáros kaphat. Dalaiban sikeresen ötvözi a jazz, a világzene, a funk és a soul elemeit. Pályafutása során olyan neves előadókkal dolgozott már együtt, mint például Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, Luciano Pavarotti, Phil Collins és Santana.

Izgalmas zenei momentumokkal és hihetetlen alkotásokkal tarkított gazdag életpályával a háta mögött Al Di Meola továbbra sem adja fel a kihívásokat, zenéjét új határok felé irányítja, de már nyugodtabb rátekintéssel.

A művész az elmúlt néhány esztendőben szó szerint mindent elölről kezdett: újra felfedezte magát a magánéletben és a zenében is. Legújabb stúdióalbuma, az OPUS 2018. február 23-án jelent meg.

Opus című albumáról így nyilatkozott:

Az OPUS című albummal szerzői képességeimet szerettem volna fejleszteni és úgy gondolom, hogy a személyiségem ezen részének evolúciója inkább zeneszerző/gitárossá tett, semmint gitáros/zeneszerzővé,” – fogalmaz Di Meola – „ugyanakkor ez a lemez egy új korszakot is jelez az életemben. Életem során először írtam úgy zenét, hogy boldog voltam. Csodálatos a kapcsolatom a feleségemmel, született egy kislányunk és a gyönyörű családom minden nap megihlet. Úgy hiszem, ez érződik a zenémben.”

Al Di Meola Opus & More 2019 című előadásán március 15-én 19 órától Kemuel Roig (zongora) és Fausto Beccalossi (harmonika) táraságában lép a Kodály Központ színpadára.