Fotó: Tomor Miklós

Ünnepekre készül a Kiscelli Múzeum, az egykori Schmidt kastélyban 2019. december 8-án advent vasárnap. A Ragyogj – Divat és csillogás kiállításhoz kapcsolódó egésznapos programon a két időszaki és az állandó kiállítás mellett kivételes tárlatvezetésekkel, csokikészítő műhellyel, videó performansszal és forró téli italokkal várják a látogatókat.

Az immár hagyománnyá váló Kiscelli Advent mindig az aktuális időszaki kiállítás tematikája körül forog, így idén kivételesen fényűző nap lesz – hiszen a grandiózus templomtéri divat kiállítás is a csillogás körül forog. A Ragyogj! kiállítás a divattörténetbe avat be minket  Erzsébet királynő esküvői ruhájától Péterfy Bori fellépő szettjéig, a hétköznapi viseletektől a designer estélyikig. Az Adventen több exkluzív tárlatvezetéssel készülnek a szervezők, de lesz csillogó táska és füzet készítés, sőt a Landerer és Heckenast nyomda 170 éves nyomdagépén is aranyozott karácsonyi lapokat készíthetnek kicsik és nagyok. Nem maradhatnak el a karácsonyi nyalánkságok sem, akik maguknak szeretik elkészíteni a csokijukat azok a Kockacsoki workshopján vehetnek részt, de akiknek azonnali, finom energiabombára van szüksége azokat a Massolit kávéző sütijei, nyalánkságai és a speciality kávéi vihetik tovább a következő programra.

Programból pedig lesz bőven: a Rendetlenség a Rendben című Vera Molnár tárlat minden kortársművészet kedvelőnek kötelező. A Párizsban élő művész az algoritmusokon alapuló és számítógéppel készült alkotások úttörője. A nemrég átadott új kiállítótérbe a Sziklapincébe pedig a Trafó programsorozata smART extra változata települ, ahol élő audiovizuális show, installáció és workshop is lesz Letters for Lost Echoes címmel a Wave of Sound és a Makró VJ csapata jóvoltából.

A tárlatokra és a workshopokra ajánlott a regisztráció azoknak, akik biztosan nem szeretnének lemaradni, de persze érdemes csak spontán ellátogatni is a Kiscellibe, mert folyamatosan történik valami a Ragyogj és ünnepelj Adventen!

https://www.facebook.com/events/460938534774213/