Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén 2019. november 16-án szombaton 18-24 óra között.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2019. november 16-án – Budapest napja előestéjén – immár harmadik alkalommal hirdeti meg, a tavaly nagy közönségsikert aratott, A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt. November 17. Budapest napja, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. A változatos klasszikus zenei minikoncerteket, idén nyolc helyszínen (Akvárium KlubCsendes Vintage BárJelen BisztróLámpásLumen KávézóMagvető CaféMazel TovSzimpla Kert) klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhetik a látogatók. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. Ezen az éjszakán tökéletesen megfér egymás mellett Mozart, Duke Ellington, Bach, Dvořák, Schubert, Gershwin, Bernstein és a Boney M. is.

Akik pedig megtöltik a tereket zenével: a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok muzsikusai, illetve Fischer Annie ösztöndíjas fiatal zenészek.

Időpont: 2019. november 16., szombat 18-24 óra között.
PROGRAMOK

Helyszínek:
– Akvárium Klub
– Csendes Vintage Bár
– Jelen Bisztró
– Lámpás (Spinoza pince)
– Lumen Kávézó
– Magvető Café
– Mazel Tov
– Szimpla Kert