A koronavírus okozta krízishelyzetben a művészek nem állnak le, a műkereskedelem viszont igen. Az értékesítés a szokásos helyeken nem működik: a galériák, kiállítóterek bezártak, az élő, offline aukciók és vásárok elmaradnak. Mindenki otthon marad, és ez most így a legjobb! A fiatal művészek azonban ezáltal elveszítették a legfőbb értékesítési platformjukat, a műtermet, mely a közvetlen művész-vásárló kapcsolat helye. Az árverés szervezői a magyar háború utáni és kortárs aukciós piac egyik legmeghatározóbb szereplője, a Wilson & Cohen Kortárs Aukciósház, illetve a FISE, mely több mint harminc éve segíti a magyar iparművészek munkáját, szakmai fejlődését.

A szervezők célja, hogy a COVID-19 pandémia által nehéz helyzetbe került legkiválóbb hazai fiatal iparművészeken, designereken segítsenek.

A FISE tagjai által közvetlenül beadott értékes és izgalmas anyagra online licitálni 2020. május 22-én 0 órától május 29-én éjfélig lehet.

Az árverés lebonyolítása a vezető nemzetközi online aukciós portálon, a 2002-ben alapított LiveAuctioneers-en történik, melyen tavaly több mint 100 országból 3 millió licitáló összesen 29 milliárd USD értékben licitált.