Kép forrása: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

A legnevesebb magyar operaénekesek: Kolonits Klára, Wiedemann Bernadett, Kovácsházi István, a Magyar Állami Operaház vezető szólistái, Molnár Levente, a Magyar Állami Operaház erdélyi származású fiatal baritonistája, a világ vezető operaházainak és a New York-i Metropolitan Opera ünnepelt sztárja, Dinyés Dániel zongoraművész és Szécsi Máté operaénekes, a ZsÖK programigazgatója fogtak össze a Pécsi Balettel és a VoiSingers kórussal, hogy 2019. március 18-án egy káprázatos gálát varázsoljanak a pécsi Kodály Központba.

Az est teljes bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket adományoznak a Szent István Lovagrend közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt 200 magyar árva gyermeknek.

Házigazdák: Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész és Szécsi Máté operaénekes, az est megálmodója, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat.

A rendezvény fővédnöke és támogatója Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, köszöntőt mond Gergely István ’Tiszti’, az árvaház vezetője és Menczer Tamás államtitkár.

Pécsi Balett a jótékonysági esten mutatja be Belső vonzás című új egyfelvonásos produkcióját, melynek koreográfusa  Molnár Zsolt, a társulat Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas ifjú tehetsége.

A második részben az operairodalom gyöngyszemei csendülnek fel a világhírű operaénekesek előadásában, Dinyés Dániel zongoraművész közreműködésével, majd a VoiSingers meglepetés-koncertje következik.