A Nemzeti Filharmonikusok Lukács bérletének gerincét Haydn művei alkotják. Miért? Mert a közönség számára nincs tartalmasabb és szórakoztatóbb, mint egy Haydn-szimfónia. És mert a zenekarok, ha jól játsszák Haydn látszatra egyszerű, valójában számtalan kényes feladatot tartogató zenéjét, más kihívásoktól sem kell félniük. A szimfóniákhoz koncertjeinken hol egy koncertária, hol egy sinfonia concertante, hol egy zongoraverseny, hol meg egy teljes mise csatlakozikMárcius 3-án a Pesti Vigadóban két Haydn D-dúr szimfónia között teret kap a könnyed D-dúr zongoraverseny, a fiatal magyar zongoraművész-generáció kiválósága, Boros Mihály előadásában, valamint egy a természet és az ember bensőséges összetartozásáról, a magány, az emlékek és az elmúlás élményvilágáról szóló kantáta, Petrovics Emil I. kantátája, melyet az itthon és külföldön jelentős sikereket arató Pasztircsák Polina szoprán énekművész szólaltat meg. Az est karmestere a 2020-as frankfurti Solti György Nemzetközi Karmesterverseny II. helyezettje, a 2019/2020-as évad óta a würzburgi Mainfranken Theater első karmestere és helyettes zeneigazgatója, Hontvári Gábor. 

A Nemzeti Filharmonikusok következő hangversenyei: 

2022. március 6., 19:30 – Zeneakadémia
A Nemzeti Énekkar nemzetközi karvezetői kurzusának zárókoncertje. Vezényelnek a kurzus résztvevői, valamint a mesterkurzus professzora Gary Graden, a stockholmi St. Jacobs Kirche kórusának karnagya. Az est második felében több magyarországi bemutatói is elhangzik.
https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/a-nemzeti-enekkar-nemzetkozi-karvezetoi-kurzusanak-zarokoncertje/

2022. március 10., 19:30 – Zeneakadémia
Mozart és Salieri
Vezényel és hegedűn közreműködik: Julian Rachlin
https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/mozart-es-salieri/

2022. március 24., 19:30 – Pesti Vigadó
Bach: János-passió, BWV 245
Vezényel: Győriványi Ráth György
https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/janos-passio/

2022. március 27., 11.00 és 15.00 óra – Müpa, Fesztivál SzínházZenemánia – Beavató koncertsorozat Műsorvezető és házigazda: Dinyés Dániel 
https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/zenemania-5/