A 2015. november 27-i bemutató óta öt év sem telt el, máris a 100. előadásnál tart a társulat, és így, ebben a formában most látható utoljára az előadás, ami szinte alig változik, ám a Trapp család gyermekei nőnek. Már eddig is búcsúztatott a produkció néhány gyerekszínészt, de most igazán komoly családi átrendeződés várható. Ez a mostani gyerekcsapat egyik szerepből nőtt át a másikba, ám most, a 100. előadás alkalmával, elbúcsúzik a társulat néhány Trapp-családtagtól, és egyben szeretettel köszönti őket felnőtt koruk kora-hajnalán, és kíván nekik további sok sikert és örömöt.

A MUZSIKA HANGJA musical igazi családi örömszínház, amit nemcsak a nézők, de a színészek is önfeledten éveznek. Szeretik a dalokat és a történetet és a társulatot is összekovácsolja a dallam és a cselekmény. Van ebben minden, amiből sikert lehet főzni, és ezt a receptet, még soha senki nem rontotta el. Van benne szerelem, háború, árulás, szerelempárti apácák, gyermekeit egyedül nevelő zordon apa, kis féltékenység, egy csipet történelem és hét gyerek. A 100. előadáson megjelennek mindazok, akik játszottak és játszanak a musicalban: Hűvösvölgyi Ildikó, Sáfár Mónika, Geszthy Veronika, Wégner Judit, Eperjes Károly, Juhász Róza, Pavletits Béla, Tóth Éva, Fillár István, Rancsó Dezső és Tóth Sándor, valamint a rendező Eperjes Károly

Hogyan lehet mindenki egyszerre jelen a színpadon? Ez egyelőre legyen titok.

Az előadást az összes szereplővel és az összes Máriával közös éneklés zárja, amelyhez a közönség segítségét is kérik. A tapsrendnél a fotózás nemcsak megengedett, hanem kifejezett igény, és az is, hogy az elkészült fotók #magyarszinhaz #muzsikahangja100 – jelzéssel jelenjenek meg a facebookon.