A Műcsarnokban megrendezett Keleti Éva Élet/Kép c. retrospektív kiállítását eddig közel tizenkétezren látták, a művésznő öt nyilvános teltházas tárlatvezetést tartott.

Van, akinél az életkor nem meghatározó jellemző, csak életrajzi adat. Ilyen Éva is, aki több évtizedes szünet után ragadott újra fényképezőgépet, és most ott folytatja, ahol abbahagyta, évtizedek alatt fölhalmozott tudással, de jelen idejű érzékenységgel. Manapság már mind képekben beszélünk, így üzenünk a világnak – ő azonban már fél évszázada vallja: kép és a szöveg egyenrangú. A kezdetektől képes volt egyetlen kattintással történeteket megőrizni, elkapott pillanatokkal érzelmeket átadni, portréfotókkal a lelkekbe látni, amikor sokan még álmodni sem mertek hasonlóról. Régi fotói modernek és ismerősek, új képein pedig felértékelődik a jelen. Keleti Éva képi univerzuma átértelmezi az időt. És ünnepli az életet.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Műcsarnok a kiállítást egy héttel, 2020. február 9-ig meghosszabbítja!

Felhívás a finisszázs kapcsán:
Van egy fényképe Keleti Éváról? Tűzze ki!
A Műcsarnok a kiállítás bejáratánál kialakított egy felületet, amire otthon is kinyomtatható emlékképeket várnak, maximum 18×24 cm-es méretben. Nemcsak olyan fotót, rajzot, közönséges printet, amelyiken a művésznő személyesen van rajta, hanem, ami a kiállításában készült, valamelyik őt ábrázoló kiállítás-elemmel, vagy bármilyen emlékfotót, ami Keleti Éva művészetével kapcsolatos. 2020. február 8-án, szombaton 15 órakor, a nyilvánosság előtt Keleti Éva választ a képek közül, és a három, neki leginkább tetsző kép kitűzőjének 1-1 Keleti Éva Élet/Képek c. album lesz a jutalma.

Új kísérőprogramokat is hirdetünk a prolongálás kapcsán:

2020. február 4., kedd 18.30                      
Exkluzív tárlatvezetés Gordon Eszter fotográfussal
2020. február 8., szombat 15 óra              
Keleti Éva dedikál | Finisszázs-fotófal díjkiosztó
2020. február 8., szombat 16.30               
Exkluzív tárlatvezetés Mácsai Pál színész, rendezővel