Négy új attrakcióval: egy autósmozival, egy horgászcentrummal, egy egyedülálló csúszdával és egy szaunatoronnyal valamint egy megújult helyszínnel, a tavaly még Öböl Strand néven megismert, Dürer Öbölként működő kultúrstranddal színesedett az idei strandszezonban Budapest tengerpartja, a LUPA – amúgy is gazdag – szolgáltatásainak sora.

Budapest északi határában, a Pilis festői környezetében immár negyedik éve hívták életre többmilliárdos beruházással a hazai strand és strandsport élet legizgalmasabb vízpartját, a Budapest tengerpartjaként elhíresült LUPA Beach-et. A LUPA egy új minőséget hozott a nyári vízparti időtöltés terén a családoknak, a vízi és strandsport kedvelőknek, a baráti társaságoknak és mindazoknak, akik a nyarat egy karibi hangulatú vízparton képzelik el.

Az „elérhető tengerpart”
“A külföldi nyaralások lehetősége még meglehetősen bizonytalan, de azok számára, akik a távoli tengerpartok nyújtotta élményekre és környezetre vágynak, már elérhető alternatívát nyújt a LUPA Beach” – meséli Gerendai Károly, Budapest tengerpartjának megálmodója. “

Beach-ételek és holdfényes vacsorák
A karanténhelyzet árnyékában elmúlt hónapokban már bizonyára sokaknak nagyon hiányoztak az éttermek és bárok. Most, hogy végre adott a lehetőség és az időjárás is megengedi, mindenki szívesen ül ki a szabadba egy hangulatos teraszra. Mindez fokozottan igaz, ha ezek a teraszok közvetlen vízparti környezetben várják a látogatókat. Budapest tengerpartja nem csupán a szabadidős- és sporttevékenységek változatos tárházát nyújtja, de gasztronómiai kínálatával is igyekszik minden igényt kielégíteni. A két strandon több mint 20 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a hamburgerestől a Costes-ig. A LUPA Beach “gasztrosétányán” egyszerre ott vannak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások. A vízparti bárok és beach klubok is nagyon színes választékot kínálnak, a kávézótól a koktélbárokon át, a Divino beachbárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig.

Nem mindenhol mély a víz
Sokan, akik számára a víz nem annyira biztonságos közeg, tartanak attól, hogy az egykori bányatóban veszélyes lehet a fürdőzés. Bár az előírásoknál sűrűbben találhatók a LUPA-tó partján a vízimentők is, aki fél a víztől nem lesz bátrabb a szakképzett mentők látványától sem. Már a kezdetekkor a tó strandolásra kijelölt partszakaszait a beruházók kiszélesítették és a meder egy részét feltöltötték homokkal, de azóta is folyamatos a part fejlesztése. Ezáltal lényegesen használhatóbb lett a vízpart, de el kell ismerni, attól még, hogy már nem olyan meredek, mint korábban a bánya rézsűje, a tengerekhez hasonlóan, még mindig hamar mélyült a tó vize.

NoCovid
A LUPÁN a modern technológiát is segítségül hívták a járvány elleni védekezéshez. A Magyar Infektológus Társaság által lektorált, NoCovid e-learning felületet használják a strand személyzetének oktatására és egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzésére, valamint a higiéniára és a zsúfoltság elkerülésére helyezik a legnagyobb hangsúlyt, a napágyak egy részét egymástól fizikailag is elkerítették, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Családosokat is vár a LUPA
A LUPA kifejezett figyelmet fordít a családosokra, ezért a tó körül számos családbarát szolgáltatást alakítottak ki, ami vonzó lehet még az apró csemetéket pátyolgató szülőknek is, de az óvodás vagy iskolás gyerekeknek már kifejezett mennyország az a rengeteg izgalmas lehetőség, amivel a családok számára dedikált partszakaszon és környékén várják őket.

LUPA Drive-in – Autósmozi a LUPÁN
A 60-as évek amerikai autósmozijainak fénykorát igyekszik megidézni a LUPA Drive-in Autósmozi, Budapest tengerpartjának főparkolójában, sikerfilmeket vászonra víve. A mozizásra kijelölt parkoló részen maximum 100 autó fér el kényelmesen. A minden nap változó előadások sötétedés után, este 21 órakor kezdődnek, de a bevállalósabbaknak péntek éjszakánkén klasszikus horrorfilmeket is vetítenek. Az igazi autósmozi élményhez egy autentikus mozibüfé is jár, pattogatott kukoricával és hot-doggal. Bár a 4990 Forintos belépő autónkként fizetendő, ezért az árért fejenként egy ajándék üdítőt is kapnak a gépjárműben tartózkodó vendégek, akik, ha kedvet kapnak, a mozi előtt korzózhatnak is egyet a LUPA-tó partján, hiszen 19 órától már ingyenes a belépés a területre.  

Thaiföld, Dubai és Amerika mellett már a LUPÁN is: Slip and Fly, az ország legizgalmasabb csúszdája
A LUPA idei leglátványosabb attrakciója az ország immár legizgalmasabb csúszdája, ami három különböző dobásszögben “hajítja” a vízbe a látogatókat.

Horgászat a LUPÁN: görbüljön a bot
Május 15-től már a horgászat szerelmesei számára is élménydús a LUPA-tó. A tóról eddig is komoly legendák terjedtek a horgászok körében és most, hogy megnyitja kapuit a sporthorgászok előtt, sokak korábbi álma válik elérhetővé. Mostantól tehát a strand részektől legtávolabb eső, 1500 méteres  partszakaszon újonnan kialakított 35 horgászállással várják azokat a horgászokat, akik szeretik a kihívásokat.  Gerendai Károly, Budapest tengerpartjának megálmodója szerint a mostani fejlesztés még csak az első lépés a horgászat terén, mert rövidesen tovább bővítik, mind a szolgáltatásokat, mind a halállományt.

Dürer Öböl a LUPÁN
Budapest kultikus szórakozóhelye, a Dürer lett a névadója a LUPA-tó eddig Öböl Strand néven ismert részének. A közönség a tavalyi évben már megismerkedhetett a Dürer Öböl „tesztverziójával”, ám idén a teljes partszakasz vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer. Június 5-én tehát egy egészen új fejezet vette kezdetét a Dürer Kert életében, hiszen a jól ismert budapesti underground szórakozóhely kilép a névadó Ajtósi Dürer sorról, hogy „strandosított” formában, a LUPA-tó öblében bővítse a kulturális életet.

LUPAtorony, szaunaházzal
A LUPA egy új, látványos építménye a LUPAtorony, ami egy 70 nm-es terasszal és egy kisebb csoportot (6 főt) befogadó szaunaházzal ad felejthetetlen élményt a pazar kilátással és melynek luxiságát emeli a LUPACabana bár “bottle service” szolgáltatása. Csak egy telefon és perceken belül érkezik a pincér a kedvenc italunkkal.

Bringával a LUPÁRa

A környezettudatosság jegyében fókuszt kapnak a bringások, kivált azért is, mert az új EuroVelo bringaút a tó dunai oldala mellett vezet majd, és amikor – várhatóan idén augusztusban – kész lesz, azon az oldalon is bejáratot nyit a LUPA. Addig is – bár a LUPÁN 1000 autó befogadására is alkalmas autóparkoló is működik – a LUPA dolgozói azzal is szeretnék ösztönözni a kerékpáros közlekedést, hogy aki bringával jön már most a LUPÁra, egy ajándék palack ásványvizet kap.

Környezettudatos LUPA
A LUPA különös figyelmet fordít a környezettudatosságra. Egyrészt a vendéglátóegységek re:poharat illetve komposztálható, teljesen lebomló, természetes alapanyagokból (cukornád, PLA illetve papír) készült tányért, poharat, evőeszközöket és szívószálat használnak és van növényi bevonatú kávéspohár is. Másrészt a LUPA területén csak környezettudatos tisztítószerekkel dolgoznak.

VIP szolgáltatások
Bár a LUPA Beach minőségi színvonalával magasan kiemelkedik a hazai strandok közül, azoknak, akik ennél is többre vágynak, akadnak  szuper VIP szolgáltatások is. Lehet VIP belépőjegyet vásárolni, ami tartalmaz parkolóhelyet, természetesen belépést a Beach területére, a Costes vízparti területén ágyat valamint egy welcome drinket. Aki pedig egy saját partszakaszt is akar magának, ott a Private Beach, egy-egy elszeparált hely, saját partszakasszal. Ennek az ára tartalmazza a VIP parkolót, nyilván a belépést a Beachre, törölközőt, bekészített italokat, üdvözlő italt, egész napos felszolgálót, napágyat és baldachinos ágyat.

LUPA SPORT
A LUPA egy egyedülálló élménycentrum, ahol több tucat sportolási lehetőség vár mindenkit. A LUPA egyrészt felvonultat számos rangos versenyt vízen és a parton egyaránt, a sportágak legjobbjaival. Másrészt rendszeres edzéslehetőséget biztosít mind a szabadidős, mind a versenysportolóknak.

LUPA Camping
A LUPÁNak saját „szállodasora” is van. A glamping egy előre felállított és ágyakkal felszerelt sátrakból álló terület. Foglalható például a Prémium LUPA sátor, ami LUPA-tóra néző, kényelmi eszközökkel felszerelt sátor. Éjszakai hideg esetén a sátrak fűthetőek. Minden sátorban található konnektor és hajszárító. A takarók, párnák és ágyneműk frissen bekészítve várják a visszatérő és legújabb vendégeket.

És természetesen továbbra is jár a Westend City Center mellől induló LUPAbusz, oda-vissza a nyitvatartás ideje alatt, menetrend szerint, ami itt található: http://LUPAbusz.hu