A legjobbtól leshetjük el a flamenco fortélyait

523

Kép forrása: KortársPRos

Gyerekek-, kezdők és haladó flamencoszerelmesek számára is tart órákat idén januártól Pirók Zsófia Marczibányi Téri Művelődési Központban. A lelkes jelentkezők olyan oktatótól leshetik el a szenvedélyes tánc fortélyait, aki egyenesen Spanyolországból hozta haza a műfaj fortélyait.

Egyévesen találkozott először a flamenco-val Pirók Zsófia táncművész, hiszen édesanyja, Lippai Andrea jóvoltából az anyatejjel szívhatta magába a stílus szeretetét. Otthon pörgős flamenco muzsikát hallgattak, és a fellépéseket is folyamatosan figyelemmel követhette. Később Sevillában végezte el a tánckonzervatórium flamenco szakát. Ráadásul ő az iskola első diákja, aki külföldiként abszolválta a kurzust.

Nem csoda, hogy ezek után ő is szeretné megismertetni mindezt a kisebbekkel. ”Óriási lelkesedéssel indítom útjára a gyermekeknek szóló flamenco órákat 2019 januárjától. Szeretném átadni azt az élet-, tánc- és mozgásszeretetet, a varázslatot, amelyet én kaptam gyerekkoromban. Még ha nem is ezt a pályát választottam volna, akkor is tudom, hogy milyen nagyszerű értékeket kaptam ezzel a kis hátizsákomba” – mondja Pirók Zsófi flamenco táncművész.

A gyerekek mellett a felnőtteknek is kínál lehetőségeket Zsófi: kezdő és haladó órákat is tart januártól, a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Utóbbi csoportok élőzenés kísérettel is indulnak. “A flamencotánc eszenciája az élő zenei kíséret. A táncos és a zenész közötti rejtett beszélgetés. Együtt rezdülni a dallamokkal, és megérezni, hogy te vagy a dallam – erre invitálom az érdeklődőket.”