A KVTársulat, az E-Mancik Színházi Manufaktúra O. Horváth Sári Lenni vagy nem c. művének közös bemutatója kapcsán álmodott meg egy eseménysorozatot anyasággal, gyermekvállalással kapcsolatban. A Gyerek-kell projekt keretében beszélgetéseket, performanszokat és képzőművészeti kiállítást terveztek még áprilisban. A vírushelyzet azonban közbeszólt, így a program őszre tolódik. Addig is az eseménysorozat “nulladik” darabjaként egy beszélgetést kínál hallhatunk, – még online formában – amely az elmúlt időszakra és a közeljövő kilátásaira reflektál.

Három édesanyával; Balla Eszter, Dobra Mara színésznőkkel és Sákovics Diana szexuálpszichológussal azt feszegetjük, hogy kiheverhetők-e a karanténhelyzet szülői nehézségei, pozitív gyakorlatai átmenthetők-e a „hétköznapokra”, hogyan alakultak a szülői szerepek ebben a helyzetben, milyen hatással van a gyerekekre és a szülő-gyerek kapcsolatra a bezártság, illetve a nyitás.

Moderátor: Gyárfás Dorka, WMN

A beszélgetés a Jurányi FB oldalán https://www.facebook.com/JuranyiProdukciosInkubatorhaz/ és a társulatok Lenni vagy nem FB oldalán https://www.facebook.com/Lenni-vagy-nem-107248704105895/ követhető.