A királynők találkozása Pécsen is

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Pécsett a sorozat különböző állomásait számos érdekes hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese kíséri. 2020. augusztus 8-án pedig még az éjszakát is a hangszerek királynője uralja.

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja kedves közönségét. Többek között Pécsett is találhatnak programot az érdeklődők, például az Éj királynőjének és a hangszerek királynőjének találkozásának is fültanúja lehet a közönség.

Ha péntek, akkor OrgonaPont Pécsett! Mennyei találkozás 2020. augusztus 7-én a Bazilikában Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésszel, Tóth László trombitaművésszel  és Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnővel, aki varázsfuvola Éj királynőjének szerepében meghódította a világ összes jelentős színpadát. A trió egy összeszokott páros, gyakran lépnek fel együtt hazai és határon túli székesegyházakban. Az OrgonaPont hangversenyén többek között felcsendülnek Händel, Vivaldi, Orff, Fauré és Léon Boëllmann művei.

A következő pénteken az orgona a trombitával randevúzik a Bazilikában. Bán István orgonaművész és Hara Fruzsina trombitaművésznő duettjét hallhatják.

Majd augusztus 21-én koronázza meg a hosszúhétvégét Etienne Walhain belga orgonaművész és Szendrői Zsuzsanna szaxofonos koncertjével!

A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája programot. Idén augusztus 8-án újra megtelnek a templomok, a programsorozat idén is tartogat különlegességet.

Ön hallgatott már koncertet a sötétben? Augusztus 8-án 20 óra 20 perckor látássérült művészek előadásában Láthatatlan dallamokkal élhet át felejthetetlen pillanatokat a közönség a pécsi Bazilikában. Hallgassa meg Péterfay Ferenc orgonaművész és Bán Tamás klarinétművész koncertjét, valamint a Kopa testvérek, Marcell és Dóra csodálatos verseit. Vegyen részt Ön is a jótékonysági koncerten és támogassa a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét.

A Filharmónia Magyarország nemcsak a felnőtteket, de a fiatalabb korosztályt is szeretné megszólítani, ezért ehhez a rangos eseményez kapcsolódva „Az én orgonám” címmel pályázatot hirdet általános és középiskolások részére.

Jegyek válthatók a Kodály Központban, a Filter Jegybárban, a Ticket Express irodáiban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a programokról a www.filharmonia.hu weboldalon található.