A két egyetlen – bemutató március 13-án a Madách Színházban

1202

A Madách Színház Szirtes Tamás rendezésében, 2021. március 13-án bemutatja: A két egyetlen – Karinthy Frigyes nagy szerelmei című előadását!

Új bemutatót tart a Madách Színház 2021. március 13-án. Fráter Zoltán költői játéka Karinthy Frigyes írásai alapján készült. Az előadás rendezője Szirtes Tamás, szereplői pedig Fekete Ernő, Jordán Adél és Fekete Réka-Thália.

Az előadás bemutatására a Madách Színház Online színházában kerül sor, azzal a nem titkolt céllal, hogy a nézők közelebb kerüljenek az irodalomhoz és a színészekhez. A produkció az online színház sajátosságait szem előtt tartva készül. A nézők olyan művet láthatnak, amelyet a rendező, Szirtes Tamás minden elemében úgy álmodott meg, hogy a képernyők előtt ülőknek a legteljesebb színházi élményben legyen részük.

 „Karinthy Frigyes ezt jegyezte naplójába első felesége, a hőn szeretett Boga halála után: „Úgy érzem, agyamban daganat képződött, amikor ő meghalt…” Karinthyt, aki mindvégig olthatatlan szerelemmel gondol Bogára, 1936-ban valóban műteni kellett. Második neje, a szenvedélyes Aranka akkor már másfél évtizede színesítette érzelmi viharaival házasságuk hétköznapjait. Az élet-halál között lebegő író két nővel viaskodik.”

Szereposztás
Karinthy: Fekete Ernő
Böhm Aranka: Jordán Adél
Boga: Fekete Réka-Thália

Alkotók
Zene: Gulyás Levente
Dramaturg: Szabó Csilla
Szcenikus: Szűcsborus János
Jelmez: Baracsi Orsolya
Vezető operatőr: Seregi László

Rendező: Szirtes Tamás