Bár virtuóz jazzfunk koncertzenekarként indult, a Subtones legújabb, Octopus című albumán műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzemények találhatók. A zenekar nyár eleji lemezbemutató tervezett, azonban a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva 2020. május 9-én online koncertet tartanak az Együtt az Egészségügyért kezdeményezés keretében.

A Subicz Gábor vezette Subtones mindig megújuló, kísérletező kedve nem hagyott alább, sőt, az utóbbi időben új színeket is felvettek a palettájukra. Új felállásban muzsikálnak tovább, amelyben Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalok és a vokális zene irányába, míg Szarvas Dávid ütőhangszeres-beatboxer az afrikai ritmusok és az urbánus zenei hangzások felé terelik a csapatot. Octopus című albumuk dalaiban a legkülönbözőbb zenei világok olvadnak egybe, teret adva szikár dalformáknak és a nagyívű improvizációknak egyaránt. „Általában nagyon különböző zenéket hallgatok egymás után, klasszikus zenét, jazzt, elektronikust, régi tánczenét, népzenét, progresszív, repetitív, vagy akár szabad dolgokat. Amikor a sok munkától kiürülök, akkor kell valami, ami laktató, de izgalmas, átmozgat, de azért az intellektusomat is leköti, és mindenekelőtt érző emberként hat rám. Legutóbb, nagyjából egy éve azon vettem magam észre, hogy nem találok ilyen lemezt. Éreztem, hogy valahol ott kell lennie a világban, de mégsem találtam. Ekkor úgy döntöttem, hogy írok magamnak egyet! Ez lett az Octopus” – idézi fel a lemez születését Subicz Gábor, a zenekar vezetője.  A dalok a két énekesnő aktív közreműködésével nyerték el végleges formájukat.

A Subtones lemezbemutató koncertjét nyár elejére tervezte. A jelenlegi helyzethez alkalmazkodva május 9-én online koncertet tartanak az Együtt az Egészségügyért kezdeményezés keretében. A koncert ideje alatt a Heim Pál Gyermekkórházat támogató Gyermekkor Alapítvány, valamint a Baptista Szeretetszolgálat javára gyűjtenek.

Subtones lemezbemutató koncert – Együtt az Egészségügyért

2020. május 9. 20 óra, Facebook
https://www.facebook.com/events/247659126435178/