Öt nagyszabású premier, ősbemutató, visszatérő közönségkedvencek, régóta futó sikerelőadások! A Budapesti Operettszínház megtartotta évadbejelentő sajtótájékoztatóját.

Szájmaszkban, mégis Mosolygó nézéssel zajlott a Budapesti Operettszínház évadbejelentő sajtótájékoztatója 2020. június 10-én. Lenyűgöző műsorral és ismertető szakmai beszélgetésekkel adtak ízelítőt a Színház készülő bemutatóiból: Vadász Zsolt és Ninh Duc Hoang Long indították a rendezvényt A Mosoly országa című darab áriájával.

A különlegesen sokszínűnek ígérkező évadot ősszel Vincze Balázs rendezésében nyitja a La Mancha lovagja című musical.Ezt követi a nagy operett-klasszikus, a Marica grófnő, melynek rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas Bozsik Yvette lesz. Lehár Ferenc operai igényességgel megkomponált operettjét, A mosoly országát nemzetközi témájához illően Stephen Medcalf világhírű brit rendező álmodja színpadra. Először látható Budapesten a Federico Fellini filmje alapján készült, számos Tony-díjjal kitüntetett Nine (Kilenc), ami Amerikából indult hódító útjára, de már világszerte belopta magát a nézők szívébe. A broadway-sikert a rendhagyó színpadi megoldásairól ismert Balázs Zoltán rendezésében láthatja a budapesti közönség. A méltán népszerű Várkonyi Mátyás – Béres Attila szerzőpáros Mata Hari című kémoperája színpadi ősbemutatóként debütál a Kálmán Imre Teátrumban Somogyi Szilárd olvasatában.

Sokak nagy örömére visszatér a Nagyszínpadra az Abigél című musical, valamint Ábrahám Pál formabontó operettje, a Viktória. Továbbra is látható A Szépség és a Szörnyeteg, a Csárdáskirálynő, a Diótörő, az István, a király, a János vitéz, a Mágnás Miska, a Menyasszonytánc, a Musicalmesék, Oszi boszi, a repülő nagyanyó, az Elfújta a szél, a Rebecca. A Kálmán Imre Teátrum repertoárján olyan nagyszerű darabokból választhatnak a nézők, mint az Amerikai komédia, A Pendragon-legenda, a Dorian Gray, a Tajtékos dalok – Boris Vian revü, valamint újra lesz Dinner Show. A Raktárszínházban pedig az Anne Frank naplója/A képfaragó, A régi nyár, a Jövőre, Veled, Itt!, a Lili bárónő, a Szegény Dzsoni és Árnika, illetve a Virágot Algernonnak című előadásokat láthatja a közönség.