A Budapesti Operettszínház április végén mutatja be a Molnár Ferenc műből készült musical adaptációt Carousel – Liliom címmel, kézenfekvő tehát, hogy a darabhoz kötődő sajtóeseményt az Állatkert részeként működő városligeti Holnemvolt Vár több mint százéves körhintáján tartották. Ebben a darabban fog debütálni – s mindjárt főszerepben – az Operettszínház színpadán a ma még egyetemista Széles Flóra.

Gyönyörű ez a fotózáshoz háttérül szolgáló valódi díszlet. Ön járt már itt, akár kisgyerekként?
Nem, még soha, de valóban csodás ez a hely. Szegedi vagyok ott nőttem fel, onnan kerültem be – második próbálkozásra – a Színművészeti Egyetemre. Első alkalommal 18 évesen kiestem a másodrostán, de nem adtam fel, így aztán 24 éves koromban siker koronázta a felvételimet. Jelenleg is diák vagyok, Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályának a hallgatója. Idén végzek, de még hátravan a szakdolgozat megírása. A témám a prózai előadásokban lévő ének és zene.

Ezek szerint szívesebben énekel, mint prózát mond?
Egészen pici korom óta énekelek, ez nekem nagyon fontos, nagyon élvezem, amikor énekkel zenével fejezhetem ki magam. Tanultam hegedülni is sokáig, bizonyára ebből is fakad ez a vonzalom.

Milyen darabokban és hol mutatkozott be ez idáig?
Játszottam már jelentős szerepeket Veszprémben, a Petőfi Színházban – ott kettőt is – Székesfehérváron és Szegeden, ez utóbbiban ráadásul a Bob herceg című operettben, de én vagyok az egyik Kölyök a Vígszínház Padlásában is. Julie szerepét az Operettszínházban még Lőrinczy György főigazgatósága alatt kaptam meg egy casting után. Végtelenül boldog voltam, hiszen itt megkapni egy főszerepet nagyon nagy megtiszteltetés, s be kell valljam, nem is igazán számítottam rá.

Mi lesz Önnel, ha majd kézhez kapja a diplomáját?
Jelenleg úgy néz ki, hogy szabadúszó leszek, ugyanis szerződés szerint nem köteleződtem el sehová. Vannak terveim, izgalmas feladatok várnak rám, de ezeket már csak babonából sem szeretném elkiabálni.

Visszatérve a mostani bemutatóhoz, hogy érzi magát a próbák során?
Nagyon megszerettem a partnereimet, akik mindig kedvesek, segítőkészek velem, már az első pillanattól befogadtak a csapatba és támogattak mindenben. Nekik köszönhető, hogy – még ha félve is – azt merem mondani, hogy otthon érzem magam az Operettszínházban. Színészként, énekesként, emberként is érzem a felém irányuló kíváncsiságot. Nagyon inspiráló számomra minden próba, akár az is, ha csak nézem a kollégáimat, a színpadi létezésüket, azt, ahogyan reagálnak a rendezői instrukciókra, ahogyan egymáshoz viszonyulnak. Próbálom ellesni mindazt, ami nekem szimpatikus, amitől szerintem ez a csapat itt az Operettszínházban végtelenül profi. Követendő mintának tartom ennek a társulatnak a működését.

Kikkel játszik majd együtt?
Több szereposztásban játsszuk az előadást. Én Vágó Zsuzsi váltója vagyok, a Billyket, vagyis Liliomokat pedig Dolhai Attila, Sándor Péter illetve Gömöri András Máté alakítja. Mindenki elképzelheti, hogy mennyire várom már a bemutatót, és mindent meg fogok tenni, hogy méltó legyek erre a megtisztelő főszerepre, ebben a remek darabban.

Tölgyesi Tibor
fotó: Várady Nikolett