A jubileumi borvidéki bemutatkozására 2020. február 29-én ismét a patinás New York Palota Róma termében kerül sor, ahol a borvidék borászatai mellett találkozhatunk a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók kínálatával is.

„A budapesti borvidéki kóstolók közül mindig kiemelkedik ez a rendezvény: igazi összefogás és együttgondolkodás jellemzi kezdettől fogva. A bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szervezik az eseményt, az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület segítségével”- mondta Váli Péter borász, a szervező bizottság elnöke.

A New York Palota Róma termében közel 50 kiállító várja a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 140 féle borát kóstolhatják meg.

A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstolósorán előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Az esemény menetrendje nem változik: 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.

16 óra után kapunyitás a nagyközönség számára, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra 2020. január 20-tól lehet elővételben vásárolniwww.kostolo.badacsony.com oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

Folyamatosan frissülő információk a Badacsony New Yorkban 2020. facebook esemény oldalán: https://www.facebook.com/events/812707962514505/