Kép forrása: József Attila Színház

A 2019/2020-as évadban a filmé lesz főszerep a József Attila Színházban. A repertoárba olyan nemzetközi klasszikusok kerülnek, amelyek nemcsak a vásznon; a színpadon is megállják helyüket. Az új évadban két új rendező Simon Kornélt és Funtek Frigyes is csatlakozott a színház csapatához. A tavalyi évhez hasonlóan, Szente Vajk zenés darabot állít színpadra – az évad első és utolsó premierjét jegyzi –, míg Hargitai Iván idén prózai előadással készül. A stúdió bemutatót ezúttal is Csiszár Imre rendezi.

Juhász Levente-Szente Vajk-Galambos Attila: MACSKAFOGÓ
Ternovszky Béla és Nepp József azonos című animációs filmje alapján.
M. M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse rég visszavonult adu-ásza, Nick Grabowski az egerek egyetlen esélye: ráhárul a feladat, hogy Pokióból elhozza Fushimishi professzor legújabb találmányát…hogy a Macskafogó életre kel-e, az kiderül szeptember 28-án, a József Attila Színházban.
Rendező: SZENTE VAJK Jászai Mari-díjas
Bemutató: 2019. szeptember 28.

DAVID SEIDLER: A KIRÁLY BESZÉDE
Fordította: Takácsy Gizella
Lionel kiváló beszédtanár, nem ismeri a kudarc fogalmát. Bertie szerény, csendes fiatalember és kissé beszédhibás… nem mellesleg ő a Brit trón várományosa a II. világháború küszöbén. Vajon felnő valaha a feladathoz, hogy karizmatikus és kiváló szónok apja helyébe lépjen?
Rendező: Hargitai Iván
Bemutató: 2019. október 5.

GÉRARD LAUZIER: MAGAS SZŐKE BARNA FÉRFI FELEMÁS…
Fordította: Nemlaha György
Van egy ajtó, ami mindig rosszkor csapódik be. Mögötte: lenge öltözetű szomszédasszonyok, féltékeny férjek, balfék rendőrök, elcsattanó pofonok és dördülő fegyverek adják egymásnak a kilincset.
Rendező: Simon Kornél
Bemutató: 2019. december 7.

BEREMÉNYI GÉZA: ELDORÁDÓ
A piacozó Monori jelmondata:  „akinek aranya van, annak mindene van”… de mi váltható meg egy rúd arannyal: egy lány élete, az unoka jövője, a vej lelépte…?
Rendező: Funtek Frigyes
Bemutató: 2020. február 8.

PATRICIA RESNICK – DOLLY PARTON: 9-TŐL 5-IG
Fordította: Galambos Attila és Szente Vajk
Pökhendi, nagyképű és alázza a nőket… naná, hogy férfi a főnök! Amíg titkárnői fel nem lázadnak… A Tony – díjra jelölt Broadway musical megérkezett Magyarországra!
Rendező: Szente Vajk Jászai Mari-díjas
Bemutató: 2020. március 21.

RONALD HARWOOD: A NAGY NÉGYES
Fordította: Zöldi Gergely
Négy operaénekes, hatalmas sikerek, tündöklő karrier… pletykák, sérelmek, titkok. Vajon hosszú évekkel az utolsó találkozás után begyógyulnak-e a régi sebek, fellobbanhat-e újra a szerelem a fájdalmas múlt ellenére? A Nagy Négyes keserédes története Gaál Erzsébet Stúdiószínpadon kel újra életre. 
Rendező: Csiszár Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes Művész
Bemutató: 2019.november 22.

A következő évadban is folytatódik a Beavató színházi programsorozat, amelynek soron következő premierje a Ballada – Menü. A színészek nyolc balladával készülnek általános- és középiskolásoknak, melyek közül a diákokat kísérő tanár választhatja ki az aznapi előadásban feldolgozott 3 művet.

A kisiskolásoknak újra színpadra kerülnek a már nagy sikerrel játszott Csizmás Kandúr és Babszem Jankó című mesék. Idei vendégjáték pedig a Győri Vaskakas Bábszínházból az Óz lesz.

A korábbi hagyományokhoz híven ismét láthatunk egy határon túli- és egy vidéki színházi produkciót.

A tavalyi sikerre való tekintettel, a József Attila Színház vezetése úgy döntött: idén is útnak indulnak, hogy Hunyady Sándor történelmi viharokkal átszőtt drámáját, a Feketeszárú cseresznyét eljuttassák a határon kívüli, magyar ajkú vidékekre. Ennek állomásai a következők:

2019. június 11. Déva
2019. június 12. Arad
2019. június 13. Temesvár
2019. június 15. Újvidék
2019. június 16. Szabadka.

Az Irodalmi Kázéház is megújul JaSZalon címmel. A tervek szerint minden hónapban egy újabb alkotó kerül bemutatásra. A Kortárs irodalmi estek háziasszonya a 2019/2020-as évadban Huszárik Kata Jászai Mari–díjas színművész lesz.