Ötödik, jubileumi szezonját kezdi meg a Tokaj Fesztiválkatlan, az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza. A létesítmény nemcsak nagyságában tűnik ki, hanem azzal a magas színvonalú, változatos programkínálattal is, amit évről évre, minden nyári szezonban – három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, Teátrumban és a Paulay Ede Színházban – nyújtanak a közönségnek.

Az évadot az ingyenes városi gyermeknapi rendezvénnyel nyitják meg május 26-án, ahová várják a kicsiket és nagyokat. A nagyszínpadi program június 1-jén, az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttesének, az Alexandrovnak az előadásával kezdődik. Egy másik világhírű produkciót is láthat majd a közönség, a Lord of the Dance táncegyüttest, akik a hónap végén lépnek fel, az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció felújított változatával.

Különleges színházi előadások is színesítik a műsort. Július 17-én Pokorny Lia és Őze Áron főszereplésével, a Valami csaj(ok) című igazán szórakoztató, érzékeny és felejthetetlen komédiát tekinthetjük meg. A Katlan nagyszínpadán két közönségkedvenc színdarabot láthathatunk: a Csárdáskirálynőt július 20-án, a Veres 1 Színház előadásában pedig az Anconai szerelmesek című szórakoztató komédiát augusztus 3-án.

A zenei élet kiváló énekesei és együttesei felejthetetlen estéket ígérnek. A Malek Andrea Soulistic formáció a jazz és az R&B stílusokat keveri a magyar népzenével, ezzel egy teljesen új hangzást létrehozva, Szulák Andrea pedig magyar slágerekből válogat. A Sabbathsong Klezmer Band két este, két különböző műsorral mutatkozik be a tokaji közönségnek. Július 27-én az ikonikus brit rockénekesnő, Bonnie Tyler örökzöld slágereivel és új albumának dalaival érkezik. Az ország egyik legnépszerűbb női előadója Rúzsa Magdi augusztus 2-án zenekarával adja elő a mindenki által ismert slágereit. A Budafoki Dohnányi Zenekar a Zempléni Fesztivál keretében lép színpadra, valamint Havasi Balázs is visszatér a Katlan színpadára. Az idén ötéves fennállását ünneplő Margaret Island különleges műsorral és meglepetésekkel készül, slágereik egyedi hangszerelésben csendülnek fel, koncertjük egy igazi, vidám nyárzáró buli lesz augusztus 31-én.

A nevetés és humor sem marad ki a programkínálatból. A Dumaszínház All Stars csapata, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán és Janklovics Péter közös estjükön minden bizonnyal könnyet csal majd mindenki szemébe. A L’art pour L’art társulat július 31-én a legújabb, a Mintha elvágták vol című műsorával ígér radikális kikapcsolódást. Az Illúzió Mesterei, világbajnok bűvészek, és az ország legjobb illuzionistái nem mindennapi képeségeikkel varázsolják el a közönséget egy egész estés showműsorban. Stohl András, az ország egyik legismertebb színművésze és műsorvezetője, interaktív előadásában őszintén, tabuk nélkül beszél színházról, televíziózásról, magánéletről, nehézségekről és újrakezdésről, mindezekről könnyed, vidám hangulatban.

A Teátrum színpadán neves szakértők az élet nagy kérdéseire, problémáira igyekeznek tanácsot adni, új nézőpontokra rávilágítani. Pál Feri atya legújabb könyvével azonos című előadásában segít elindulni a mély, belülről fakadó önbecsülés felé vezető úton. Hazánk egyik legnépszerűbb pszichiátere, dr. Csernus Imre arról beszél, hogy mit vár el egy nőtől a társadalom, a család, a barátok, kinek és miért kell megfelelnünk különböző szerepekben. Vámos Miklós író saját, legutóbbi kilenc évéről mesél egy izgalmas kalandozás keretében. Az ismert klinikai szakpszichológus, dr. Bagdy Emőke a nő és férfi egymáshoz viszonyuló kapcsolatát tárja fel, hogyan lehet kialakítani egy boldogabb, sikeresebb és harmonikusabb párkapcsolatot.

Három estére a nyár legnagyobb házibulijává alakul át a Fesztiválkatlan, ahol a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágereit DJ Dezi keveri a lemezjátszónál, vendége lesz Náksi Attila, Dévényi Tibi bácsi és a Hip Hop Boyz egyik frontembere, O.G. Duck.

Ha nyár, akkor Tokaj Fesztiválkatlan, ahol színes programok, kikapcsolódás, szórakozás vár minden korosztályt.

Részletek és információk: www.fesztivalkatlan.hu