Fotó: Ficsor Márton/Magyar Sajtófotó Pályázat

A 38. Magyar Sajtófotó Pályázat kiírója, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. április 16-án, délelőtt 11 órakor a pályázat portálján (www.sajto-foto.hu) és a Capa Központ honlapján (https://capacenter.hu) nyilvánosságra hozza a pályázat két nagydíjának nyertesét, bemutatja munkáikat és a velük készített videóbeszélgetést.

A 38. Magyar Sajtófotó Kiállítást a Capa Központ a programjából nem törölte, csak bizonytalan időre elhalasztotta. Az év második felében, ahogy a járványügyi körülmények engedik, bemutatják a tárlatot, amelynek megnyitóján, minden díjazottnak ünnepélyes keretek között átadják az elismerés.

2020. április 23-án, délelőtt 11 órakor a Capa Központ – online felületein – bejelenti a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának szakmai partnerségével alapított Fotóriporteri Életműdíj 2020 kitüntetettjét.

Köszönet illeti a Capa Központ döntését, hogy továbbra is jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Sajtófotó Kiállítás bemutatásához és Az év fotói évkönyv megjelentetéséhez. Az év fotói évkönyv elkészült, de a kényszerűen csökkentett nyomdai kapacitás és a könyvesboltok zárva tartása miatt, később kerül forgalomba.