Fotó: Szigetváry Zsolt

A Budapest Borfesztivál 2019. szeptember 5-8. között 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

A Borfesztivált megelőző első szakmai rendezvény már hosszú évek óta a Boregyetem, mely idén szeptember 2-án, hétfőn kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban.

Pár Borpár – játékos kóstolóprogram a Budapest Borfesztiválon. A rendezvény teljes nyitva tartása alatt elérhető program keretében, előre meghirdetett borpárokon keresztül, a borászok szakmai érdekességeket mutatnak be a látogatóknak.

VinAgora Taste of Hungary – Kóstold körbe Magyarországot! A különleges szakmai program elsődleges célja, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A rendezvényen kiállító több mint 150 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtáját és bortípusát lefedi. Ebben a zavarba ejtően gazdag kínálatban nyújt segítséget a Taste of Hungary válogatás, minden kategóriának egy-egy olyan csúcsminőségű borát ajánlva, mely érmet érdemelt a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.

Nagyszerű művészek, előadók készülnek az idei Borfesztiválra, hogy több helyszínen és színpadon szórakoztassák a közérdeműt.

Szőlő- és borünnep, pörgő szoknyák, csattanó csizmák és hét országra szóló vigadalom! Hagyományos Szüreti Felvonulás a Budai Várban, melyet a nagyszínpadon és a két további pódiumszínpadon népzenei és néptánc gála követ.

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül és akik ezt elhozzák a fesztiválra: PizzaMe, Szega Market, a SPAR Grillterasz, Gléda vendéglő, Ami Burger, Kanálka, Julius Meinl, Fresh Corner, a Gerbeaud cukrászda, a Vitéz Kürtős és a Bolka Bonbon.Az Országkonyha (XXL Catering) jóvoltából Huszár Krisztián chef különleges, elsősorban kovásszal készült ételekkel készül és amit szintén ne felejtsünk el megkóstolni: az Agrár Marketing Centrum ismert Kapj rá! kampány keretén belül kínált halas falatkáit.

A Borfesztivál már elengedhetetlen része az idén megújult NÉBIH Borkvíz Bár interaktív sátor, ahol számtalan, borral kapcsolatos érdekesség található.

VinAgora Felfedezettek Háza – Találkozás új borokkal, új pincészetekkel. A VinAgora Felfedezettek Házában a Savoyai teraszon a Borfesztivál közönsége személyesen találkozhat azon magyar pincészetek boraival, melyek az idén áprilisban megrendezett 20. VinAgora Nemzetközi Borversenyen eredményesen szerepeltek, de nagyközönség számára még kevésbé ismertek.

Lesz egy stand a Borfesztiválon, ahol tényleg minden csepp számít! Egy stand, ahol a bor segít. Egy stand, ahol kóstolás közben előtérbe kerül az autizmus. Az Autistic Art Alapítvány autista fiatalokat befogadó, civil fenntartású lakóotthonokat támogat. 

Terített asztal Önnek is a Borfesztiválon! Aki a Borfesztivál forgatagában, ám nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretné elfogyasztani ebédjét vagy vacsoráját, az megteheti a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on.

Ismét összefog a borász szakma, a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy segítsen! A Jótékonysági Borárverés olyan nagy múltú esemény, ami minden évben felajánlók és licitálók széles körét mozgósítja.

A fesztivál ingyenes és biztonságos vezeték nélküli internetét az ACE Telecom által nyújtott – 200 ezernél is több regisztrált felhasználóval rendelkező – WifiZone szolgáltatás biztosítja, megkönnyítve ezzel a kiállítók és a kilátogatók színpadműsorok közti tájékozódását, a barátokkal való kapcsolattartást, illetve az élmények megosztását a közösségi média felületeken.

A rendezvény fő támogatója a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. különleges akciókkal és játékokkal készül a Borfesztiválra.

A Budapest Borfesztiválra a belépőjegyek 3900 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény www.aborfesztival.hu oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt.

Nyitva tartás:
szeptember 5-6. csütörtök-péntek: 14.00–24.00;
szeptember 7. szombat: 12.00–24.00
szeptember 8. vasárnap: 12.00–22.00