Kép forrása: Pinceszínház

200. előadásához ér január 26-án szombaton este Székely Csaba Budapesten játszott Bánya-trilógiája, ráadásul pont az első résszel, a Pinceszínház műsorán szereplő Bányavirággal.

Székely Csaba klasszikusnak számító három részes Erdély-komédiájának budapesti hódító útja a Pinceszínházban kezdődött. A Bányavirág premierjét 2012. március 2-án tartották, az előadást azóta, lassan hetedik éve folyamatosan telt házak előtt játsszák.

A következő két részt, a Bányavizet és a Bányavakságot a Szkéne Színház mutatta be, ezek az előadások ott szintén töretlenül műsoron szerepelnek.

Míg a Bányavirág témája az alkoholizmus, a munkanélküliség, és az ezekből fakadó öngyilkosság, addig a rengeteg humorral teli történet a folytatásban pedig, a politikai korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződik.

Mindhárom produkciót Csizmadia Tibor állította színpadra. Kaszás Gergő, Bozó Andrea és Tóth József az összes előadásban szerepel, Eke Angéla és Epres Attila kettő-kettőben, Vándor Éva és Ágoston Péter pedig egy-egy részben kelti életre Székely Csaba karaktereit.

Habár, a Pinceszínház január 26-ai Bányavirág előadására a jegyek szinte már teljesen elkeltek, a februári ás márciusi időpontokra a Pinceszínház honlapján keresztül válthatóak.