2020. szeptember 1 – 6. között idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelyen az idei bizonytalan viszonyok ellenére rengeteg programmal várja majd a közönséget. A versenyprogramok központi helyszíne a Puskin mozi lesz, az esti ismétlő vetítéseké pedig az Art+ Cinema, de a keddi megnyitó és a szombati díjkiosztó ezúttal az Olasz Kultúrintézetben kerül megrendezésre, ahol hét közben a házigazda olasz est mellett portugál és skót filmbemutatókkal is várják majd a közönséget. A fesztivál továbbra is a jól bevált menetrendet követve, azaz a kedd esti megnyitót követően 3 nap leforgása alatt 15 egyórás blokkba szerkesztve nyújtja át az érdeklődőknek a versenyprogramot, de természetesen lesznek magyar és nemzetközi panoráma vetítések, egyéb fesztivál és workshop bemutatók valamint koncertek a szombat esti díjkiosztót megelőzően.

Idén tavasszal ismét egy öttagú elő-zsűri nézte a mintegy ezer benevezett rövidfilmet, melyből végül 66 rövidfilm került a versenybe 23 országból, 45 fikciós, 16 animációs és 5 kísérleti alkotás.

A nemzetközi mezőnyben hazai pályán versenyző magyar alkotások között ismét több visszatérő versenyzőt találunk, például Szabó Simon, Szeleczki Rozália vagy Gyimesi Anna, de még a külföldiek között is vannak olyan alkotók, akik korábban már jártak nálunk, Florian Grolig vagy épp Josef Brandl. Ismét lesz magyar panoráma nap, melyen a versenybe nem jutott valamennyi magyar alkotást levetítik az érdeklődőknek, szombati nap reggel 10 órától a Puskin mozi Amarcord termében.

Nemzetközi kavalkád lesz tehát szeptember elején Budapesten és a következő héten a Soproni Búgócsigában. Mindenki vésse be a noteszébe, hogy szeptember 1., amikor tehát 16. alkalommal nyitja meg kapuit a közelmúltban az Európai Fesztivál Szövetség által díjazott BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál! Részletes program és további információk a fesztivál előtti napokban, addig pedig szép nyarat és jó vakációzást.

Versenyfilmek:

spot: https://www.youtube.com/watch?v=ShqNhLP4j4g&feature=youtu.be