16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

848

A Magyar Képregény Szövetség 2020. szeptember 27-én (vasárnap) 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét és vásárát. A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programok is várják a közönséget. A belépő 1000 Ft, de a legkisebbek, azaz a 10 év alatti képregénykedvelőknek ingyenes a belépés.

A fesztivál plakátját Németh Gyula készítette.

A Dürer Kert belső tereiben alkotócsoportok, szerzői képregényesek, fanzine-osok, és nagyobb kiadók állítanak standot, de mindemellett helyet kapnak különféle képregényes termékek is.

Programok szeptember 27-én a Dürer Kertben:

10:00-18:00 Dürer Kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)

Egész napos vásár, dedikálások és kulturális programok. Beszélgetés hazai alkotókkal nemzetközi karrierjükről (Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Tondora Judit, László Márk, Pilcz Roland), a közönségi finanszírozás tapasztalatairól, buktatóiról (Allstar csapat, Az Utolsó Előtti Huszár). A képregény és a zene találkozása mellett a horror képregények műfajáról is hallhatunk előadásokat, illetve a Fekete Párduc képregényekről.

A Kreatív Zónában a Comic Jam mellett egész nap workshopokkal, tematikus rajzolásokkal várják az érdeklődőket az alkotók (Erhardt Domonkos, Lakatos István és Lakatos Botond) és a digitális rajzolás képviselője, a Trans-Europe Zrt. csapata.

A kertben lévő Mustrán személyesen lehet konzultálni képregényművészekkel és szakemberekkel. A résztvevők visszajelzést kaphatnak munkáikról, és elmondhatják ötleteiket, kérdéseiket. (A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.)

A részletes programos a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-programbontas/ oldalon található.