A Fool Moon Nemzetközi Acappella Fesztivált – számtalan külföldi verseny, fellépés és fesztiválszereplés tapasztalatait hasznosítva, a többszörös nemzetközi díjas, szegedi Kölcsey-­ éremmel is kitüntetett Fool Moon pop­acappella együttes ala­pította 15 évvel ezelőtt, Szegeden. Jelenleg is az első és egyet­len ilyen jellegű rendezvény Magyarországon, melyet az első évtől kezdve óriási érdeklődés övez.

A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar acappella éneklés legjobbjaival klasszikus és könnyű­zenei vonalon egyaránt, és minden alkalommal álló ovációval fogadták a nemzetközi acappella zene és beatbox neves képvi­selőit, akik többek között Kubából, Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Oroszországból, Horvátországból és Ukrajnából érkeztek.

A fesztivál keretein belül a Fool Moon hangsúlyt fektet a műfaj szélesebb körű népszerűsítésére, lehetőséget biztosít feltö­rekvő, fiatal együtteseknek is a bemutatkozásra. A koncertek Szeged város különböző helyein kerülnek megren­dezésre, ezzel megismertetve a látogatókkal Szeged szépségeit.

KóSza 2020

Ahogy minden évben, a fesztivál keretein belül a Fool Moon, a Szeged Városi Kórusegyesület­tel összefogva szeretné a várost egy acappella és klasszikus kóruszenétől zengő, vidám színtérré tenni 2020. április 25-én délutántól estig a KóSza 2020 (Kórusok Szabadon) megrendezésével. Az ideutazó és helyi kórusok Szeged különböző kultikus terein, belső udvarain adják elő műsoraikat a járókelőknek, majd egy közönséggel közös éneklésre gyűlnek össze. A KóSza 2020 a budapesti Kórusok Éjszakája társrendezvénye.

Rock4 (NL)

Az 1. napon, 2020. április 24-én, a szegedi IH Rendezvényközpontban a holland Rock4 várja az érdeklődőket.  Az elmúlt 15 év legnagyobb sikerének számító holland rock-­acappella formáció, a 8 lemezt, számtalan díjat és ezernél is több fellépést maga mögött tudó formáció látogat ismét Szegedre, ahol ebben a felállásban utoljára láthatjuk. Ebből az alkalomból az együttes egy speciális, csak és kizárólag a Fool Moon Acappella Fesztivál közönségének szóló egész estés műsort állított össze aktuális Beatles-showjából, az Abbey Roadból, és az elmúlt 20 évének legnagyobb közönségsikereit tartalmazó ‘Best of’ showjából.

Fool Moon & Luc Devens (NL)

2020. április 25-én, a KóSza végeztével veszi kezdetét a Fesztivál fő napja, melynek egyik meglepetése a Fool Moon közös koncertje Luc Devens-szel, a Rock4 szólóénekesével. A koncert folytatása a 2019. novemberi teltházas Müpás együttműködésnek. Luc Devens egyedülálló vokális jelenség: lenyűgöző lé­lekkel és dinamikával megáldott énekes. Hangja a puha intimitástól a lehengerlő experimentális erőig számtalan árnyalatot rejt, hangterjedelme meghaladja a négy oktá­vot. Karrierje a Jézus Krisztus Szupersztár nevű musicallel indult, amelyben Jézus szerepét alakította. Ezután a Rock4 nevű vokálegyüttes szólóénekese lett: a csapattal immár 15 éve turnézik nagy sikerrel Európa­szerte. Az utóbbi években sokat fejlődött zeneszerzői, hangszere­lői és produceri énje is. Ludovique néven együttműködött számos sikeres zenésszel, köztük Dominic Millerrel (Sting, Phil Collins), Manfred Leuchterrel és Michel Biscegliával is a nemrég megjelent albumán. A „Naked Singer” projektjében – amelynek maga volt a producere – első ízben mutathatta meg sokoldalúságát, megszabadulva a zenei címkék börtönéből. A Fool Moon Luc Devens-szel közös estjén rockosabb oldalát szeretné megmutatni hűséges szegedi közönségének és rajongóinak, olyan együttesek dalain keresztül, mint a Queen vagy a Led Zeppelin.

A Fool Moon hazánk első számú, többszörös nemzetközi dí­jas pop-­acappella együttese, mely 18 évnyi újító­-úttörő munkát tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene – soha nem lá­tott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szereplése­ik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is. Eddigi pályafutásuk alatt 7 nagylemezt, 13 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak.

The Real Group (S)

A 15 éves fennállás alkalmából, 2020. április 25-én a világ egyik leghíresebb acappella formációja, a svéd The Real Group lép fel. A Real Group egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kóruszene határain belül. A csapat 1984­-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte. A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek. Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatok­kal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricksszel, Toots Thielemansszal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-­Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.

Jótékonysági gyűjtés

A Fool Moon és az IH Rendezvényközpont az idén a Gyógyító Angyal Alapítványt is támogatja koncertjeivel. Az alapítvány a Szegedi Gyermekklinika daganatos kis betegeinek gyógyulását segítő eszközökre fordítja a befolyt összeget. A rendezvény az akció folyamán a Rock4 koncertjének 14-15. sorába szóló jegyek teljes árát folyósítja a jótékony célra, de a közönség tagjaiból is válhat Angyal, ha a Fool Moon és Real Group koncertjein a Gyógyító Angyal matricás CD-ket vásárolják meg, vagy a KóSza folyamán a helyszíneken kihelyezett gyűjtőboxokba dobják be adományukat.